Program Dobry Posiłek

Uprzejmie informujemy, iż od dnia 1 stycznia 2024 r. Szpital Specjalistyczny w Prabutach sp. z o.o. przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalach” wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

GLU – zboża zawierające gluten
SKR – skorupiaki i pochodne
JAJ – jaja i pochodne
RYB – ryby i pochodne
OZI – orzeszki ziemne i pochodne
SOJ – soja i pochodne
MLE – mleko i pochodne
ORZ – orzechy
SEL – seler i pochodne
GOR – gorczyca i pochodne
SEZ – nasiona sezamu i pochodne
SO2 – dwutlenek siarki i siarczyny
ŁUB – łubin i pochodne
MIĘ – mięczaki i pochodne

03.01:

śniadanie dieta podstawowa

Płatki jaglane na mleku 300 ml (MLE),
Chleb mieszany 100 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Serek Hochland twarogowy 30g (MLE),
Kiełbasa krakowska 30 g (GLU),
Pomidor 50 g,
Papryka 30 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa

Kalafiorowa 400 ml (GLU, MLE, SEL),
Bitka wieprzowa gotowana 90 g (GLU),
Ziemniaki 150 g,
Sałatka z buraczków 150 g,
Sos pomidorowy 100 ml (GLU, SEL),
Herbata owocowa 250 ml

04.01:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (GLU, MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Polędwica sopocka 60 g (GLU, MLE, SEL, GOR),
Serek topiony 25g 1 szt, (MLE),
Sałatka wiosenna 80 g,
Masło 15g 1 szt (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE),

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Pomidorowa z ryżem 350 ml (SEL),
Wątroba drobiowa duszona w sosie z cebulą i jabłkiem 110g/50g(GLU),
Ziemniaki 150 g,
Surówka z kapusty czerwonej 100 g,
Herbata owocowa 250 ml

05.01:

śniadanie dieta podstawowa

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Chleb mieszany 75 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Dżem 1 szt,
Pomidor 50 g,
Rzodkiewka 30 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny 350 ml (GLU, MLE, SEL),
Śledź w śmietanie 80g /150g (RYB, MLE),
Ziemniaki 200 g,
Herbata owocowa 250 ml

08.01:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Chleb graham 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Serek twarogowy Hochland 30 g 1 szt (MLE),
Szynkowa drobiowa dębowa 60 g,
Papryka słupki 30 g,
Ogórek świeży 30 g,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa Makaronowa 350 ml (GLU, JAJ, SEL, SOR, SOJ, MLE),
Ziemniaki z natką pietruszki 200g,
Klopsik drobiowy z pieca 90g (GLU, JAJ, OZI, ORZ, MLE, SEZ),
Warzywa z wody 150g (SEL),
Sos koperkowy 100g (GLU, MLE, SEL),
Herbata b/cukru 250 ml

09.01:

śniadanie dieta podstawowa

Manna na mleku 250 ml (MLE, GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Pasta z twarogu i makreli 60 g (MLE, RYB),
Polędwica sopocka 30 g (GLU, MLE, SEL, GOR),
Pomidorki koktajlowe 30 g,
Ogórek kiszony 50 g,
Pomarańcz 150 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU),

obiad dieta podstawowa

Solferino 350 ml (GLU, SEL, GOR),
Udko pieczone 150 g,
Ryż brązowy 200 g,
Sos jarzynowy 100 ml (GLU, SEL),
Surówka wiosenna 150 g,
Herbata Owocowa 250 ml

10.01:

śniadanie dieta podstawowa

Makaron na mleku 300 ml (MLE, GLU, JAJ, SOJ, SEL, GOR),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb mieszany 30 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynkóweczka 60 g,
Serek Tartare 20 g 1 szt (MLE),
Rzodkiewka 30 g,
Pomidor 50 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU)

obiad dieta podstawowa:

Ogórkowa 400 ml (GLU,MLE,SEL),
Polędwiczki wieprzowe duszone 90 g (GLU),
Kasza orkiszowa 200 g (GLU),
Sos koperkowy 100 g (GLU),
Brokuł gotowany z ziołami 150 g (MLE),
Kisiel płynny 250 ml

11.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Ryż na mleku 250 ml (MLE)
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb mieszany 30 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Jajko gotowane 50 g, (MLE,JAJ),
Kiełbasa krakowska 60 g (GLU),
Pomidor 80 g ,
Szczypior 3 g ,
Kawa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Barszcz biały ze śmietaną 350 ml (MLE,GLU,SEL,GOR),
Filet drobiowy gotowany 90 g (GLU)
Sos jarzynowy 100g (GLU, SEL)
Placki ziemniaczane 3 szt ,
Sałatka z ogórka kiszonego 150 g ,

12.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Krem orzechowy 1 szt (GLU),
Papryka 30 g ,
Mix sałat 15 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Brokułowa ze śmietaną 350 ml (MLE,GLU,SEL),
Łosoś z pieca 90 g (RYB),
Ziemniaki z koperkiem 200 g ,
Surówka z kiszonej kapusty 150 g,

15.01:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Płatki jaglane na mleku 250 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Pasta drobiowo-warzywna 60g (SEL),
Twarożek Haga 1 szt (MLE),
Mix sałat 30 g
Pomidor 50 g ,
Kawa z mlekiem b/cukru (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Zupa grysikowa 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Schab duszony w jarzynie 90/150g (GLU,SEL)

16.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Manna na mleku 250 ml (GLU, MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Pasta z twarogu i tuńczyka 60 g (RYB, MLE),
Szynka dębowa drobiowa 60 g (GLU),
Pomidor 80 g,
Kawa zbożowa z ml. 250 ml (GLU, MLE),

obiad dieta podstawowa:

Lane ciasto na wywarze 350 ml (GLU, JAJ, SEL),
Udko pieczone 150 g,
Ryż brązowy 200 g,
Sos jarzynowy 100 ml (GLU, SEL),
Surówka z marchwi i pora 150 g

17.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Polędwica sopocka 60 g (GLU,MLE,SEL),
Serek Tartare 20 g 1 szt (MLE),
Sałatka wiosenna 80 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Barszcz czerwony 350 ml (MLE,GLU,SEL),
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU),
Filet z piersi gotowany 90 g (GLU),
Sos śmietanowy 50 g (MLE),
Brokuł gotowany z ziołami 150 g

18.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb razowy 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynka dębowa 60 g ,
Ser Deliser 1 szt (MLE),
Sałatka z pomidora i rukoli 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa Fasolowa 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Kotlet mielony 90 g (GLU,JAJ,OZI,MLE,ORZ,SEZ),
Surówka wiosenna 150g

19.01:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Płatki owsiane na mleku 250 ml (GLU,MLE),
Chleb graham 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE)
Kiełbasa krakowska 60 g (GLU),
Pomidorki koktajlowe 30 g ,
Mix sałat 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Krupnik jęczmienny b/śmietany 350 ml (GLU, SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Filet z dorsza z pieca 90 g (RYB, GLU),
Surówka z kapusty pekińskiej 150 g

22.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (MLE,GLU,JAJ,SOJ,SEL),
Bułka grahamka 75 g (GLU),
Chleb baltonowski 30 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Kiełbasa krakowska 60 g (GLU),
Ser Deliser 20 g (MLE),
Pomidor 50 g ,
Kawa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Ogórkowa 350 ml (MLE,GLU,SEL),
Kasza jęczmienna 200 g (GLU).
Kotlet Pożarski 90 g (GLU,JAJ,OZI,ORZ,SEZ),
Sos koperkowy 100 ml (MLE,GLU),
Surówka z warzyw mieszanych 150 g (SEL)

23.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Manna na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 30 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Szynka z piersi kurczaka 60 g ,
Sałatka z pomidora i rukoli 100 g ,
Kawa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Zupa grochowa 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Roladka z indyka 90 g (GLU),
Sos jarzynowy 100 ml (GLU,SEL),
Surówka z marchwi i pora 150 g

24.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki jaglane na mleku 250 ml (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Kiełbasa krakowska 60 g (GLU),
Serek Hochland 1 szt (MLE),
Pomidor 50 g,
Papryka 30 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa :

Kalafiorowa 350 ml (MLE,SEL,GLU),
Ziemniaki 200 g ,
Karkówka w sosie własnym 90 g (GLU),
Sałatka z buraczków z natką pietruszki 150 g

25.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki jęczmienne na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka graham 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Polędwica sopocka 60 g ,
Serek topiony trójkąt 1 szt (MLE),
Sałatka wiosenna 80 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Pomidorowa z ryżem 350 ml (MLE,GLU),
Ziemniaki 200 g,
Wątróbka drobiowa duszona z cebulą i jabłkiem 110/50 g (GLU),
Surówka z czerwonej kapusty 150 g

26.01:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Szynkóweczka 30 g ,
Rzodkiewka 30 g ,
Pomidor 50 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Krupnik jęczmienny (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Filet z dorsza z pieca 90 g (RYB,JAJ,GLU),
Cukinia duszona z koncentratem i natką pietruszki 150 g

29.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynka drobiowa dębowa 60 g (GLU),
Serek twarogowy Hochland 1 szt (MLE),
Papryka słupki 30 g ,
Ogórek świeży 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Zupa Grochowa 350 ml (GLU,SEL, GOR),
Ziemniaki 200 g ,
Kotlet mielony 90 g (GLU,JAJ,MLE),
Surówka z czerwonej kapusty 150 g

30.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Manna na mleku 300 ml (MLE,GLU),
Bułka graham 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Pasta z twarogu i makreli 60 g (MLE,RYB),
Polędwica sopocka 30 g (GLU),
Pomidorki koktajlowe 30 g ,
Ogórek kiszony 50 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Solferino 350 ml (GLU,SEL,GOR),
Ziemniaki 200 g ,
Filet drobiowy smażony 100 g (GLU,JAJ),
Surówka wiosenna 150 g

31.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki jaglane na mleku 250 ml (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynka dębowa 60g (GLU),
Serek Tartare 20 g 1 szt (MLE),
Ogórek świeży 30 g ,
Rzodkiewka 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU,MLE)

obiad dieta podstawowa:

Ogórkowa 350 ml (GLU,MLE,SEL),
Kasza orkiszowa 200 g (GLU),
Roladka z szynki z papryką 90 g (GLU),
Sos koperkowy 100 ml (GLU,MLE,SEL),
Brokuł gotowany z ziołami 150 g (MLE)

 

01.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Pasta z jajka z koperkiem 50 g (MLE,JAJ),
Kiełbasa krakowska 30g (GLU),
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 100 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Barszcz czerwony 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Pieczeń rzymska z pieca 90 g (GLU,JAJ,SEL),
Sos jarzynowy 100 ml (GLU,SEL),
Sałatka z ogórka kiszonego 150 g

02.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki owsiane na mleku 250 ml (GLU, MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Krem orzechowy 1 szt (MLE,ORZ),
Papryka 30 g,
Mix sałat 30 g,
Kawa zbożowa z ml. 250 ml (GLU, MLE)

 obiad dieta podstawowa:

Brokułowa 350 ml (GLU, MLE, SEL),
Łosoś z pieca 90 g (RYB),
Surówka z kapusty kiszonej 150 g,
Ziemniaki 200 g

05.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki jaglane na mleku 250 ml (GLU, MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Pasta drobiowo-warzywna 60 g (SEL),
Twarożek Haga 1 szt (MLE),
Mix sałat 15 g ,
Pomidor 50 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Kalafiorowa 350 ml (MLE,SEL,GLU),
Ziemniaki 200 g ,
Kotlet schabowy 100 g (GLU,JAJ),
Fasolka szparagowa 150 g

06.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Manna na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Szynka dębowa drobiowa 30 g ,
Szczypior 3 g ,
Pomidor 80 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Lane ciasto na wywarze 350 ml (MLE,GLU,SEL),
Ryż brązowy 200 g ,
Udko gotowane b/skóry 150 g,
Sos jarzynowy 100 ml (GLU,SEL),
Surówka z marchwi i pora 150 g

07.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Polędwica sopocka 60 g ,
Serek Tartare 20 g 1 szt (MLE),
Sałatka wiosenna 80 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Barszcz czerwony 350 ml (GLU,SEL),
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU),
Filet drobiowy gotowany 90 g (GLU),
Sos śmietanowy 50 g (MLE, SEL),
Brokuł gotowany z ziołami 150 g

08.02:

dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Makaron na mleku 300 ml (MLE,GLU),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynka wp dębowa 60 g (GLU),
Ser Deliser 1 szt (MLE),
Sałatka z pomidora i rukoli 100 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Koperkowa z ryżem 350 ml (SEL),
Ziemniaki z natką pietruszki 200 g ,
Klopsik wieprzowy 90 g (GLU,JAJ, SEL),
Sos jarzynowy 100 ml (GLU,SEL),
Surówka wiosenna 150 g

09.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 30 g (GLU),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Kiełbasa krakowska 30 g (GLU),
Pomidorki koktajlowe 30 g,
Mix sałat 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Krupnik jęczmienny 350 ml (GLU,SEL, MLE),
Ziemniaki 200 g ,
Filet z dorsza smażony 90 g (GLU,JAJ,RYB),
Surówka z kapusty pekińskiej 150 g

12.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Kiełbasa krakowska 60 g (GLU),
Ser Deliser 1 szt 20 g (MLE),
Pomidor 80 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Ogórkowa 400 ml (SEL,GLU)
Kasza jęczmienna 200g (GLU),
Kotlet pożarski smażony 90 g (GLU,JAJ, SEL),
Sos jarzynowy 100 ml (GLU,SEL),
Surówka z warzyw mieszanych 150 g (SEL)

13.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Manna na mleku 300 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Szynka z piersi indyka 30 g (GLU),
Sałatka z pomidora i rukoli 100 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Selerowa z makaronem b/śmietany 400 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Roladka z indyka 90 g (GLU),
Sos koperkowy 100 ml (GLU,SEL),
Surówka z marchwi i pora 150 g

14.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki jaglane na mleku 300 g  (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Ser tostowy 60 g (MLE),
Serek Hochland twarogowy 30 g 1 szt (MLE),
Pomidor 50 g,
Papryka 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Kalafiorowa 400 ml (GLU,SEL),
Zapiekanka z ryżu i jabłka 250 g,
Sos jogurtowo-truskawkowy 150 ml (MLE)

15.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (GLU, MLE),
Bułka grahamka 70 g,
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Polędwica sopocka 60 g,
Serek topiony trójkąt 1 szt (MLE),
Sałatka wiosenna 80 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Pomidorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL),
Wątroba drobiowa duszona z cebulą i jabłkiem 110 g (GLU),
Surówka z kapusty czerwonej 150 g,
Ziemniaki 200 g

16.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Ryż na mleku 300 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Mus z jabłka 50 g ,
Pomidor 50 g,
Rzodkiewka 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/ cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Krupnik jęczmienny b/śmietany 400 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Filet z dorsza z pieca 90 g , (RYB),
Cukinia duszona z koncentratem i natką pietruszki 150 g

19.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (GLU, JAJ, MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 30 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynka drobiowa dębowa 60 g ,
Serek Hochland 30 g 1 szt (MLE),
Papryka słupki 30 g ,
Ogórek świeży 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU)

obiad dieta podstawowa:

Barszcz biały 350 ml (GLU,MLE,SEL),
Ziemniaki z natką pietruszki 200 g ,
Kotlet mielony 90 g (JAJ,GLU, SEL),
Surówka z kapusty czerwonej 150 g

20.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Manna na mleku 300 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1szt (MLE),
Pasta z twarogu i makreli 60 g (MLE,RYB),
Polędwica sopocka 30 g ,
Pomidorki koktajlowe 30 g ,
Ogórek kiszony 50 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Fasolowa 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g,
Filet drobiowy smażony 100 g (GLU,JAJ),
Surówka wiosenna 150 g

21.02:

śniadanie dieta z  ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Płatki jaglane na mleku 250 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15g 1szt (MLE),
Szynka wieprzowa dębowa 60 g (GLU),
Serek Tartare 20 g 1szt ,
Ogórek świeży 30 g ,
Rzodkiewka 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Makaronowa 350 ml (GLU,SEL),
Kasza jęczmienna 200 g (GLU),
Roladka z szynki z papryką 90 g (GLU),
Sos koperkowy 100 ml (GLU,SEL),
Brokuł gotowany z ziołami 150 g

22.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Ryż na mleku 300 ml (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Pasta z jajka z koperkiem 50 g (JAJ, MLE),
Kiełbasa krakowska 30 g (GLU),
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 100 g,
Kawa zbożowa z ml. 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Barszcz czerwony 350 ml (GLU, MLE, SEL),
Pieczeń rzymska z pieca 90 g (GLU, JAJ, SEL),
Sałatka z ogórka kiszonego 150 g,
Ziemniaki 200 g,
Sos jarzynowy 100 ml (GLU, SEL)

23.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Mus z jabłka b/cukru 50 g,
Papryka 30 g,
Mix sałat 15 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE, GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Brokułowa b/śmietany 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki z koperkiem 200 g,
Filet z dorsza z pieca 90 g (GLU),
Sos grecki 150 g (GLU,SEL)

26.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU)
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Pasta drobiowo-warzywna 60 g (SEL),
Twarożek Haga 1 szt ,
Pomidor 50 g ,
Mix sałat 15 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Kalafiorowa 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Kotlet schabowy 100 g (GLU,JAJ),
Fasolka szparagowa 150 g

27.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Manna na mleku 300 ml (MLE,GLU),
Chleb razowy 75 g (GLU).
Masło 15 g 1szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Szynka drobiowa dębowa 30 g (GLU),
Pomidor 80 g,
Szczypior 3g,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Lane ciasto na wywarze 400 ml (GLU,JAJ,SEL),
Ryż brązowy 200 g,
Udko gotowane b/skóry 150 g,
Sos jarzynowy 100 ml (GLU,SEL),
Marchew z groszkiem 150g

28.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1szt (MLE),
Polędwica sopocka 60 g ,
Serek Tartare 20g 1szt (MLE),
Sałatka wiosenna 80g,
Kawa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Barszcz czerwony 350 ml (GLU, MLE, SEL),
Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU),
Filet drobiowy gotowany 90 g (GLU),
Sos śmietanowy 50 g (MLE, SEL),
Brokuł gotowany z ziołami 150 g

29.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (GLU, MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1szt (MLE),
Szynka wieprzowa dębowa 60 g ,
Ser Deliser 1 szt (MLE),
Sałatka z pomidora i rukoli 100 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Fasolowa 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki z natką pietruszki 200 g ,
Kotlet mielony 90 g (GLU,JAJ, SEL),
Surówka wiosenna 150 g

 

01.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni, jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbozowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Szynka konserwowa 40g,
Ser topiony 18g (MLE),
Pomidor 40g,
Papryka 40g,
Zupa mleczna z zacierką 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa dyniowa 300ml (SEL),
Ryba smażona 100g (GLU, RYB),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Surówka z białej kapusty 150g,
Herbata owocowa 200ml

04.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni, jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbozowa z mlekiem 250ml GLU, MLE),
Szynka konserwowa 40g,
Ser topiony 18g (MLE),
Pomidor 40g,
Papryka 40g,
Zupa mleczna z zacierką 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa grochowa 300ml (GLU, SEL)
Kotlet mielony drobiowy 100g (GLU, JAJ)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Sałata lodowa z jogurtem 100g (MLE)

05.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb razowy (1 kromka) 25g (GLU),
Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250g (GLU, MLE),
Szynka wiejska 45g,
Ser żółty 50g (MLE),
Pomidor 70g,
Sałata masłowa 10g,
Płatki kukurydziane na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (GLU, JAJ, MLE, SEL),
Kasza jęczmienna 200g (GLU),
Potrawka z indyka 100g (GLU, SEL),
Brokuły gotowane w wodzie 150g,
Herbata owocowa 200ml

06.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbozowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Szynka delikatesowa z kurczaka 50g,
Twarożek z suszonymi pomidorami i bazylią 50g (MLE),
Ogórek kiszony 60g,
Rukola 10g,
Kasza manna na mleku z jabłkiem 250g (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa kalafiorowa 300ml (MLE, SEL),
Filet z kurczaka got w sosie białym 150g (GLU, MLE, SEL),
Ryż biały 200g,
Marchew gotowana w wodzie 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe 50g (GLU, JAJ, MLE)

07.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni, jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Kiełbasa szynkowa z indyka 45g,
Twarożek z koperkiem 50g (MLE),
Ogórek świeży 40g,
Papryka 40g,
Płatki owsiane na mleku 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa rosół z makaronem 300ml (GLU, JAJ, MLE),
Mięso z ud kurczaka z pieca 150g,
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Buraczki na ciepło 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Sok warzywny 200ml

08.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
Dżem owocowy 25g,
Kiwi 1szt. 50g,
Ser żółty 40g (MLE),
Pomidor 30g,
Ryż na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa jarzynowa 300ml (MLE, SEL),
Ryba po grecku na ciepło 150g (RYB, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Surówka z kiszonej kapusty 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Banan 1szt. 120g

11.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni, jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbozowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Szynka kanapkowa 50g,
Dżem owocowy, niskosłodzony 25g,
Ogórek świeży 40g,
Papryka 40g,
Kasza manna na mleku 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa fasolowa 300g (GLU, SEL),
Makaron z białym serem 150g (GLU, JAJ, MLE),
Jogurt naturalny 50g (MLE),
Herbata owocowa 200ml
Podwieczorek: jabłko 1 szt.

12.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb razowy (1 kromka) 25g (GLU),
Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250g (GLU, MLE),
Szynka wiejska 50g,
Ser żółty 50g (MLE),
Pomidor 50g,
Sałata mix 20g,
Zupa mleczna z zacierką 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa barszcz czerwony 300ml (MLE, SEL),
Schab duszony w sosie własnym 100g (GLU),
Kasza jęczmienna 50g (GLU),
Surówka z kapusty pekińskiej 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem

13.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Polędwica sopocka 50g,
Twarożek +kiełki 50g (MLE),
Rzodkiew biała 40g,
Pomidor 30g,
Płatki owiane na mleku na mleku 250g (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa serowa z makaronem 300ml (GLU, JAJ, MLE, SEL),
Gulasz z indyka w warzywach 150g (GLU, MLE, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Surówka z kapusty kiszonej 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Banan 1szt. 120g

14.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni, jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Polędwica miodowa 30g,
Kiełbasa drobiowa na ciepło 50g,
Ogórek świeży 40g,
Papryka 40g,
Ryż na mleku na mleku 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa wielowarzywna 300ml (MLE, SEL),
Pierogi ruskie z cebulką (6szt,)200g (GLU, JAJ, MLE),
Surówka z marchewki i pora 150g (MLE),
Herbata owocowa 200ml
Podwieczorek: Pudding serduszko 1szt.

15.03:

śniadanie dieta łatwostrawna:

Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Chleb żytni jasny (1 kromka) 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Ser topiony w plastrach 2szt. 36g (MLE),
Szynka kanapkowa 50g,
Pomidor 40g,
Sałata 20g,
Kasza manna na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa żurek z ziemniakami 300ml (GLU, MLE, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Ryba z pieca 150g (GLU, SEL)
Herbata owocowa 200ml
Podwieczorek: Budyń waniliowy (MLE)

18.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni jasny (2 kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1 kromka) 35g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Szynka z indyka 50g,
Serek topiony 2szt. 35g (MLE),
Pomidor 50g,
Płatki kukurydziane na mleku 250ml (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)

 

obiad dieta podstawowa:

Zupa ogórkowa 300g (MLE, SEL),
Makaron 200g (GLU, JAJ),
Sos spaghetti z mięsem z indyka 100g (MLE),
Herbata owocowa 200ml
Podwieczorek: Kiwi 1 szt.

19.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb razowy (1 kromka) 25g (GLU),
Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250g (GLU, MLE)
Polędwica z piersi kurczaka 50g,
Dżem 25g,
Pomidor 70g,
Sałata masłowa 10g,
Płatki owsiane na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa pomidorowa 300ml (MLE, SEL),
Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie własnym 50g (GLU),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Sałata lodowa z jogurtem 150g (MLE),
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Galaretka owocowa 100g

20.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Bułka wrocławska 1szt. 50g (GLU),
Chleb razowy (1 kromka) 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Kiełbasa szynkowa z indyka 50g,
Ser żółty 50g (MLE),
Papryka czerwona 50g,
Sałata 10g,
Kasza manna na mleku 250g (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa pieczarkowa 300ml (MLE, SEL),
Eskalopki drobiowe w sosie z marchewką 150g (GLU, MLE, SEL),
Ryż brązowy 200g,
Surówka z kapusty pekińskiej 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem 100g

21.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni, jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU,MLE)
Parówka drobiowa 1szt. 50g,
Serek twarogowy 2szt. 36g (MLE),
Mix sałat 20g,
Pomidor 40g,
Płatki owsiane na mleku 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa brokułowa 300ml (MLE, SEL),
Schab duszony w sosie 150g (GLU),
Kasza jęczmienna 200g (GLU),
Mieszanka warzyw gotowanych 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Jogurt owocowy 130g (MLE)

22.03:

śniadanie dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu i błonnika:

Bułka wrocławska (1 szt.) (GLU),
Chleb pszenny (1 kromka) (GLU),
Masło (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem (GLU, MLE),
Dżem owocowy,
Kiwi 1szt.,
Kiełbasa szynkowa z kurczaka,
Sałata,
Ryż na mleku (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa krupnik z ziemniakami 300ml (SEL),
Kolet rybny 150g (GLU, JAJ, RYB),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Buraczki na ciepło 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Mandarynka 1szt. 80g

25.03:

śniadanie dieta łatwostrawna:

Chleb żytni jasny (3 kromki) 75g (GLU),
Masło extra 15g (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Kiełbasa szynkowa z indyka 50g,
Jajko gotowane 1szt. 50g (JAJ),
Pomidor 30g,
Sałata lodowa 20g,
Kasza manna na mleku 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa szczawiowa 300ml (JAJ, MLE, SEL),
Makaron dwujajeczny, gotowany 150g (GLU, JAJ),
Schab duszony w sosie z warzywami 150g (GLU, SEL),
Surówka z buraka 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe 1 szt. 100g (GLU, JAJ, MLE)

26.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb razowy (1 kromka) 25g (GLU),
Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250g (GLU, MLE),
Szynka konserwowa, wieprzowa 60g,
Jogurt owocowy, niskotłuszczowy 150g (MLE),
Papryka czerwona 40g,
Sałata 20g,
Płatki kukurydziane na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (MLE, SEL),
Klopsiki z mięsa drobiowego 100g (GLU, JAJ),
Sos pietruszkowy 50g (GLU, MLE, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Surówka z ogórka i cebulki 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Budyń waniliowy 100g (MLE)

27.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło extra 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Ser żółty 50g (MLE),
Dżem owocowy 2szt. 50g,
Sałata 15g,
Jabłko 1szt. 100g,
Zacierka na mleku 250ml (GLU, JAJ, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa turecka 300ml (SEL),
Szynka wp. duszona w sosie własnym 150g (MLE),
Kasza jęczmienna 100g (GLU),
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem 150g (JAJ)
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem 100g

28.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb razowy (1 kromka) 25g (GLU),
Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250g (GLU, MLE),
Polędwica luksusowa 50g,
Ser topiony w trójkącikach 2szt. 35g (MLE),
Pomidor 30g,
Ogórek 30g,
Ryż na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa koperkowa z makaronem (GLU, JAJ, MLE, SEL) 300ml,
Watróbka drobiowa w sosie własnym 150g (GLU)
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Surówka z selera 150g (MLE, SEL),
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Pudding 150g (MLE)

29.03:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło extra 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Twarożek z koperkiem 50g (MLE),
Jabłko 1szt. 100g,
Pomidor 40g,
Dżem owocowy 25g,
Kasza manna na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa dyniowa 300ml (MLE, SEL),
Pulpet rybny w sosie koperkowym 100g (GLU, JAJ, RYB),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Surówka z białej kapusty 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Bułka maślana 1szt. 40g (GLU, MLE)

02.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb razowy (1 kromka) 25g (GLU),
Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250g (GLU, MLE),
Polędwica miodowa 45g,
Ser żółty 50g (MLE),
Pomidor 70g,
Sałata masłowa 10g,
Płatki kukurydziane na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa koperkowa z makaronem 300ml (GLU, JAJ, MLE, SEL),
Ryż 200g,
Potrawka drobiowa 100g (MLE, SEL),
Warzywa z wody 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem 100g

03.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbozowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Szynka delikatesowa z kurczaka 50g,
Twarożek z suszonymi pomidorami i bazylią 50g (MLE),
Ogórek kiszony 60g,
Sałata 10g,
Kasza manna na mleku z jabłkiem 250g (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa kalafiorowa 300ml (MLE, SEL),
Filet z kurczaka got w sosie białym 150g (GLU, MLE, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Marchew gotowana w wodzie 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe 50g (GLU, JAJ, MLE)

04.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni, jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU,MLE)
Kiełbasa szynkowa z indyka 45g,
Twarożek z koperkiem 50g (MLE),
Ogórek świeży 40g,
Papryka 40g,
Płatki owsiane na mleku 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa rosół z makaronem 300ml (GLU, JAJ, SEL),
Sztuka mięsa w sosie własnym 100g (MLE),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Surówka z marchewki 150g (MLE),
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Sok owocowy 200ml

05.05:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Dżem owocowy 25g,
Kiwi 1szt. 50g,
Ser żółty 40g (MLE),
Pomidor 30g,
Ryż na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa jarzynowa 300ml (MLE, SEL),
Ryba po grecku na ciepło 150g (RYB, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Surówka z kiszonej kapusty 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Banan 1szt. 120g

08.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni, jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbozowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Szynka kanapkowa 50g,
Dżem owocowy, niskosłodzony 25g,
Ogórek świeży 40g,
Pomidor 40g,
Kasza manna na mleku 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa fasolowa 300g (GLU, SEL),
Makaron z białym serem 150g (GLU, JAJ, MLE),
Jogurt naturalny 50g (MLE),
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Jabłko 1szt. 100g

09.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb razowy (1 kromka) 25g (GLU),
Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250g (GLU, MLE),
Szynka wiejska 50g,
Ser żółty 50g (MLE),
Pomidor 50g,
Sałata mix 20g,
Zupa mleczna z zacierką 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa barszcz czerwony 300ml (MLE, SEL),
Schab duszony w sosie pomidorowym 100g (GLU),
Kasza jęczmienna 200g (GLU),
Surówka z kapusty pekińskiej 150g,
Herbata owocowa 200ml

10.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbozowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Poledwica sopocka 50g,
Twarożek 50g (MLE),
Rzodkiew biała 40g,
Pomidor 30g,
Płatki owsiane na mleku na mleku 250g (GLU)

obiad dieta podstawowa:

Zupa serowa z makaronem 300ml (GLU, JAJ, MLE, SEL),
Gulasz z indyka w warzywach 150g (GLU, MLE), SEL),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Surówka z kapusty kiszonej 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Banan 1szt. 120g

11.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni, jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Polędwica miodowa 30g,
Kiełbasa drobiowa na ciepło 70g,
Ogórek świeży 40g,
Ryż na mleku na mleku 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa wielowarzywna 300ml (MLE, SEL),
Pierogi ruskie z cebulką (6szt,) 200g (GLU, JAJ, MLE),
Surówka z marchewki i pora 150g (MLE),
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Galaretka owocowa 100g

12.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Ser topiony w plastrach 2szt. 36g (MLE),
Szynka kanapkowa 50g,
Ogórek świeży 40g,
Sałata 20g,
Kasza manna na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa żurek z ziemniakami 300ml (GLU, MLE, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 150g,
Śledź w śmietanie z warzywami 150g (RYB, MLE)
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Pudding 100g (MLE)

15.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Serek topiony 2 szt. 35g (MLE),
Szynka z indyka 50g,
Pomidor 40g,
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa ogórkowa 300g (MLE, SEL),
Makaron 100g (GLU, JAJ),
Sos spaghetti z mięsem z indyka 100g (MLE),
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Kiwi 1szt. 50g

16.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb razowy (1 kromka) 25g (GLU),
Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250g (GLU, MLE),
Polędwica z piersi kurczaka 50g,
Dżem 25g,
Pomidor 60g,
Sałata masłowa 10g,
Płatki owsiane na mleku 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa szpinakowa 300ml (MLE, SEL),
Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie własnym 50g (GLU),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Sałata lodowa z jogurtem 150g (MLE),
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Galaretka owocowa 100g

17.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni, jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Kiełbasa szynkowa z indyka 50g,
Ser żółty 50g (MLE),
Papryka czerwona 50g,
Sałata 10g,
Kasza manna na mleku 250g (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa pieczarkowa 300ml (MLE, SEL),
Eskalopki drobiowe w sosie z marchewką 150g (GLU, MLE, SEL),
Ryż biały 50g,
Surówka z kapusty pekińskiej 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem 100g

18.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni, jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 25g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Parówka drobiowa 1szt. 50g,
Serek twarogowy 2szt. 36g (MLE),
Ogórek świeży 40g,
Papryka 40g.
Płatki owsiane na mleku 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa brokułowa 300ml (MLE, SEL),
Schab duszony w sosie własnym 150g (GLU),
Kasza jęczmienna 50g (GLU),
Mieszanka warzyw gotowanych 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Jogurt owocowy 130g

19.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Bułka wrocławska (1 szt.) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Dżem owocowy 25g,
Kiwi 1szt. 50g,
Kiełbasa szynkowa z kurczaka 50g,
Sałata 20g,
Ryż na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa krupnik z ziemniakami 300ml (SEL),
Pulpet rybny w sosie koperkowym 150g (GLU, JAJ, RYB),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Buraczki na ciepło 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek:Mandarynka 1szt. 80g

22.04:

śniadanie dieta łatwostrawna:

Chleb żytni, jasny (3kromki) 75g (GLU),
Masło extra 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Kiełbasa szynkowa z indyka 50g,
Jajko gotowane 1szt. 50g (JAJ),
Pomidor 50g,
Kasza manna na mleku 250ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa szczawiowa 300ml (JAJ, MLE, SEL),
Makaron dwujajeczny, gotowany 150g (GLU, JAJ),
Schab duszony w sosie z warzywami 150g (GLU, SEL),
Surówka z buraka 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Ciastko biszkoptowe 50g (GLU, JAJ, MLE)

23.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb razowy (1 kromka) 25g (GLU,)
Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Masło 15g (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem 250g (GLU, MLE),
Szynka konserwowa, wieprzowa 60g,
Ser topiony 20g (MLE),
Pomidor 40g,
Sałata 20g,
Płatki kukurydziane na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa pomidorowa z ryżem 300ml (MLE, SEL),
Klopsiki z mięsa drobiowego 100g (GLU, JAJ),
Sos pietruszkowy 50g (GLU, MLE, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Surówka z ogórka i cebulki 150g,
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Budyń waniliowy 100g (MLE)

24.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb żytni jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło extra 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Ser żółty 50g (MLE),
Dżem owocowy 25g,
Sałata 15g,
Jabłko 1szt. 100g,
Zacierka na mleku 250ml (GLU, JAJ, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa turecka 300ml (SEL),
Szynka wp. duszona w sosie własnym 150g (GLU, MLE),
Kasza jęczmienna 200g (GLU),
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem 150g (JAJ),
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem 100g

25.04:

śniadanie dieta podstawowa:

Chleb razowy (1 kromka) 25g (GLU),
Bułka poznańska 1szt. 70g (GLU),
Masło 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250g (GLU, MLE),
Polędwica luksusowa 50g,
Ser topiony w trójkącikach 2szt. 35g (MLE),
Pomidor 30g,
Ogórek 30g,
Ryż na mleku 250ml (MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa koperkowa z makaronem 300ml (GLU, JAJ, MLE, SEL),
Kurczak pieczony 150g,
Ziemniaki z koperkiem 200g,
Surówka z selera 150g (MLE, SEL),
Herbata owocowa 200ml,
Podwieczorek: Pudding 150g (MLE)

26.04:

Chleb żytni jasny (2kromki) 50g (GLU),
Chleb razowy (1kromka) 35g (GLU),
Masło extra 15g (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE),
Twarożek z koperkiem 50g (MLE),
Jabłko 1szt. 100g,
Pomidor 40g,
Dżem owocowy 25g,
Kasza manna na mleku 250ml (MLE)