Program Dobry Posiłek

Uprzejmie informujemy, iż od dnia 1 stycznia 2024 r. Szpital Specjalistyczny w Prabutach sp. z o.o. przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalach” wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

GLU – zboża zawierające gluten
SKR – skorupiaki i pochodne
JAJ – jaja i pochodne
RYB – ryby i pochodne
OZI – orzeszki ziemne i pochodne
SOJ – soja i pochodne
MLE – mleko i pochodne
ORZ – orzechy
SEL – seler i pochodne
GOR – gorczyca i pochodne
SEZ – nasiona sezamu i pochodne
SO2 – dwutlenek siarki i siarczyny
ŁUB – łubin i pochodne
MIĘ – mięczaki i pochodne

03.01:

śniadanie dieta podstawowa

Płatki jaglane na mleku 300 ml (MLE),
Chleb mieszany 100 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Serek Hochland twarogowy 30g (MLE),
Kiełbasa krakowska 30 g (GLU),
Pomidor 50 g,
Papryka 30 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa

Kalafiorowa 400 ml (GLU, MLE, SEL),
Bitka wieprzowa gotowana 90 g (GLU),
Ziemniaki 150 g,
Sałatka z buraczków 150 g,
Sos pomidorowy 100 ml (GLU, SEL),
Herbata owocowa 250 ml

04.01:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (GLU, MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Polędwica sopocka 60 g (GLU, MLE, SEL, GOR),
Serek topiony 25g 1 szt, (MLE),
Sałatka wiosenna 80 g,
Masło 15g 1 szt (MLE),
Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE),

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Pomidorowa z ryżem 350 ml (SEL),
Wątroba drobiowa duszona w sosie z cebulą i jabłkiem 110g/50g(GLU),
Ziemniaki 150 g,
Surówka z kapusty czerwonej 100 g,
Herbata owocowa 250 ml

05.01:

śniadanie dieta podstawowa

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Chleb mieszany 75 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Dżem 1 szt,
Pomidor 50 g,
Rzodkiewka 30 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny 350 ml (GLU, MLE, SEL),
Śledź w śmietanie 80g /150g (RYB, MLE),
Ziemniaki 200 g,
Herbata owocowa 250 ml

08.01:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Chleb graham 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Serek twarogowy Hochland 30 g 1 szt (MLE),
Szynkowa drobiowa dębowa 60 g,
Papryka słupki 30 g,
Ogórek świeży 30 g,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa Makaronowa 350 ml (GLU, JAJ, SEL, SOR, SOJ, MLE),
Ziemniaki z natką pietruszki 200g,
Klopsik drobiowy z pieca 90g (GLU, JAJ, OZI, ORZ, MLE, SEZ),
Warzywa z wody 150g (SEL),
Sos koperkowy 100g (GLU, MLE, SEL),
Herbata b/cukru 250 ml

09.01:

śniadanie dieta podstawowa

Manna na mleku 250 ml (MLE, GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Pasta z twarogu i makreli 60 g (MLE, RYB),
Polędwica sopocka 30 g (GLU, MLE, SEL, GOR),
Pomidorki koktajlowe 30 g,
Ogórek kiszony 50 g,
Pomarańcz 150 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU),

obiad dieta podstawowa

Solferino 350 ml (GLU, SEL, GOR),
Udko pieczone 150 g,
Ryż brązowy 200 g,
Sos jarzynowy 100 ml (GLU, SEL),
Surówka wiosenna 150 g,
Herbata Owocowa 250 ml

10.01:

śniadanie dieta podstawowa

Makaron na mleku 300 ml (MLE, GLU, JAJ, SOJ, SEL, GOR),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb mieszany 30 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynkóweczka 60 g,
Serek Tartare 20 g 1 szt (MLE),
Rzodkiewka 30 g,
Pomidor 50 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU)

obiad dieta podstawowa:

Ogórkowa 400 ml (GLU,MLE,SEL),
Polędwiczki wieprzowe duszone 90 g (GLU),
Kasza orkiszowa 200 g (GLU),
Sos koperkowy 100 g (GLU),
Brokuł gotowany z ziołami 150 g (MLE),
Kisiel płynny 250 ml

11.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Ryż na mleku 250 ml (MLE)
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb mieszany 30 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Jajko gotowane 50 g, (MLE,JAJ),
Kiełbasa krakowska 60 g (GLU),
Pomidor 80 g ,
Szczypior 3 g ,
Kawa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Barszcz biały ze śmietaną 350 ml (MLE,GLU,SEL,GOR),
Filet drobiowy gotowany 90 g (GLU)
Sos jarzynowy 100g (GLU, SEL)
Placki ziemniaczane 3 szt ,
Sałatka z ogórka kiszonego 150 g ,

12.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Krem orzechowy 1 szt (GLU),
Papryka 30 g ,
Mix sałat 15 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Brokułowa ze śmietaną 350 ml (MLE,GLU,SEL),
Łosoś z pieca 90 g (RYB),
Ziemniaki z koperkiem 200 g ,
Surówka z kiszonej kapusty 150 g,

15.01:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Płatki jaglane na mleku 250 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Pasta drobiowo-warzywna 60g (SEL),
Twarożek Haga 1 szt (MLE),
Mix sałat 30 g
Pomidor 50 g ,
Kawa z mlekiem b/cukru (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Zupa grysikowa 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Schab duszony w jarzynie 90/150g (GLU,SEL)

16.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Manna na mleku 250 ml (GLU, MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Pasta z twarogu i tuńczyka 60 g (RYB, MLE),
Szynka dębowa drobiowa 60 g (GLU),
Pomidor 80 g,
Kawa zbożowa z ml. 250 ml (GLU, MLE),

obiad dieta podstawowa:

Lane ciasto na wywarze 350 ml (GLU, JAJ, SEL),
Udko pieczone 150 g,
Ryż brązowy 200 g,
Sos jarzynowy 100 ml (GLU, SEL),
Surówka z marchwi i pora 150 g

17.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Polędwica sopocka 60 g (GLU,MLE,SEL),
Serek Tartare 20 g 1 szt (MLE),
Sałatka wiosenna 80 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Barszcz czerwony 350 ml (MLE,GLU,SEL),
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU),
Filet z piersi gotowany 90 g (GLU),
Sos śmietanowy 50 g (MLE),
Brokuł gotowany z ziołami 150 g

18.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb razowy 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynka dębowa 60 g ,
Ser Deliser 1 szt (MLE),
Sałatka z pomidora i rukoli 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Zupa Fasolowa 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Kotlet mielony 90 g (GLU,JAJ,OZI,MLE,ORZ,SEZ),
Surówka wiosenna 150g

19.01:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Płatki owsiane na mleku 250 ml (GLU,MLE),
Chleb graham 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE)
Kiełbasa krakowska 60 g (GLU),
Pomidorki koktajlowe 30 g ,
Mix sałat 15 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Krupnik jęczmienny b/śmietany 350 ml (GLU, SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Filet z dorsza z pieca 90 g (RYB, GLU),
Surówka z kapusty pekińskiej 150 g

22.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (MLE,GLU,JAJ,SOJ,SEL),
Bułka grahamka 75 g (GLU),
Chleb baltonowski 30 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Kiełbasa krakowska 60 g (GLU),
Ser Deliser 20 g (MLE),
Pomidor 50 g ,
Kawa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Ogórkowa 350 ml (MLE,GLU,SEL),
Kasza jęczmienna 200 g (GLU).
Kotlet Pożarski 90 g (GLU,JAJ,OZI,ORZ,SEZ),
Sos koperkowy 100 ml (MLE,GLU),
Surówka z warzyw mieszanych 150 g (SEL)

23.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Manna na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 30 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Szynka z piersi kurczaka 60 g ,
Sałatka z pomidora i rukoli 100 g ,
Kawa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Zupa grochowa 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Roladka z indyka 90 g (GLU),
Sos jarzynowy 100 ml (GLU,SEL),
Surówka z marchwi i pora 150 g

24.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki jaglane na mleku 250 ml (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Kiełbasa krakowska 60 g (GLU),
Serek Hochland 1 szt (MLE),
Pomidor 50 g,
Papryka 30 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa :

Kalafiorowa 350 ml (MLE,SEL,GLU),
Ziemniaki 200 g ,
Karkówka w sosie własnym 90 g (GLU),
Sałatka z buraczków z natką pietruszki 150 g

25.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki jęczmienne na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka graham 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Polędwica sopocka 60 g ,
Serek topiony trójkąt 1 szt (MLE),
Sałatka wiosenna 80 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Pomidorowa z ryżem 350 ml (MLE,GLU),
Ziemniaki 200 g,
Wątróbka drobiowa duszona z cebulą i jabłkiem 110/50 g (GLU),
Surówka z czerwonej kapusty 150 g

26.01:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Szynkóweczka 30 g ,
Rzodkiewka 30 g ,
Pomidor 50 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Krupnik jęczmienny (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Filet z dorsza z pieca 90 g (RYB,JAJ,GLU),
Cukinia duszona z koncentratem i natką pietruszki 150 g

29.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynka drobiowa dębowa 60 g (GLU),
Serek twarogowy Hochland 1 szt (MLE),
Papryka słupki 30 g ,
Ogórek świeży 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Zupa Grochowa 350 ml (GLU,SEL, GOR),
Ziemniaki 200 g ,
Kotlet mielony 90 g (GLU,JAJ,MLE),
Surówka z czerwonej kapusty 150 g

30.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Manna na mleku 300 ml (MLE,GLU),
Bułka graham 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Pasta z twarogu i makreli 60 g (MLE,RYB),
Polędwica sopocka 30 g (GLU),
Pomidorki koktajlowe 30 g ,
Ogórek kiszony 50 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Solferino 350 ml (GLU,SEL,GOR),
Ziemniaki 200 g ,
Filet drobiowy smażony 100 g (GLU,JAJ),
Surówka wiosenna 150 g

31.01:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki jaglane na mleku 250 ml (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynka dębowa 60g (GLU),
Serek Tartare 20 g 1 szt (MLE),
Ogórek świeży 30 g ,
Rzodkiewka 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU,MLE)

obiad dieta podstawowa:

Ogórkowa 350 ml (GLU,MLE,SEL),
Kasza orkiszowa 200 g (GLU),
Roladka z szynki z papryką 90 g (GLU),
Sos koperkowy 100 ml (GLU,MLE,SEL),
Brokuł gotowany z ziołami 150 g (MLE)

 

01.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Pasta z jajka z koperkiem 50 g (MLE,JAJ),
Kiełbasa krakowska 30g (GLU),
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 100 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Barszcz czerwony 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Pieczeń rzymska z pieca 90 g (GLU,JAJ,SEL),
Sos jarzynowy 100 ml (GLU,SEL),
Sałatka z ogórka kiszonego 150 g

02.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki owsiane na mleku 250 ml (GLU, MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Krem orzechowy 1 szt (MLE,ORZ),
Papryka 30 g,
Mix sałat 30 g,
Kawa zbożowa z ml. 250 ml (GLU, MLE)

 obiad dieta podstawowa:

Brokułowa 350 ml (GLU, MLE, SEL),
Łosoś z pieca 90 g (RYB),
Surówka z kapusty kiszonej 150 g,
Ziemniaki 200 g

05.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki jaglane na mleku 250 ml (GLU, MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Pasta drobiowo-warzywna 60 g (SEL),
Twarożek Haga 1 szt (MLE),
Mix sałat 15 g ,
Pomidor 50 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Kalafiorowa 350 ml (MLE,SEL,GLU),
Ziemniaki 200 g ,
Kotlet schabowy 100 g (GLU,JAJ),
Fasolka szparagowa 150 g

06.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Manna na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Szynka dębowa drobiowa 30 g ,
Szczypior 3 g ,
Pomidor 80 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Lane ciasto na wywarze 350 ml (MLE,GLU,SEL),
Ryż brązowy 200 g ,
Udko gotowane b/skóry 150 g,
Sos jarzynowy 100 ml (GLU,SEL),
Surówka z marchwi i pora 150 g

07.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Ryż na mleku 250 ml (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Polędwica sopocka 60 g ,
Serek Tartare 20 g 1 szt (MLE),
Sałatka wiosenna 80 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Barszcz czerwony 350 ml (GLU,SEL),
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU),
Filet drobiowy gotowany 90 g (GLU),
Sos śmietanowy 50 g (MLE, SEL),
Brokuł gotowany z ziołami 150 g

08.02:

dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Makaron na mleku 300 ml (MLE,GLU),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynka wp dębowa 60 g (GLU),
Ser Deliser 1 szt (MLE),
Sałatka z pomidora i rukoli 100 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Koperkowa z ryżem 350 ml (SEL),
Ziemniaki z natką pietruszki 200 g ,
Klopsik wieprzowy 90 g (GLU,JAJ, SEL),
Sos jarzynowy 100 ml (GLU,SEL),
Surówka wiosenna 150 g

09.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 30 g (GLU),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Kiełbasa krakowska 30 g (GLU),
Pomidorki koktajlowe 30 g,
Mix sałat 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Krupnik jęczmienny 350 ml (GLU,SEL, MLE),
Ziemniaki 200 g ,
Filet z dorsza smażony 90 g (GLU,JAJ,RYB),
Surówka z kapusty pekińskiej 150 g

12.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Kiełbasa krakowska 60 g (GLU),
Ser Deliser 1 szt 20 g (MLE),
Pomidor 80 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Ogórkowa 400 ml (SEL,GLU)
Kasza jęczmienna 200g (GLU),
Kotlet pożarski smażony 90 g (GLU,JAJ, SEL),
Sos jarzynowy 100 ml (GLU,SEL),
Surówka z warzyw mieszanych 150 g (SEL)

13.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Manna na mleku 300 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Szynka z piersi indyka 30 g (GLU),
Sałatka z pomidora i rukoli 100 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Selerowa z makaronem b/śmietany 400 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Roladka z indyka 90 g (GLU),
Sos koperkowy 100 ml (GLU,SEL),
Surówka z marchwi i pora 150 g

14.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Płatki jaglane na mleku 300 g  (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Ser tostowy 60 g (MLE),
Serek Hochland twarogowy 30 g 1 szt (MLE),
Pomidor 50 g,
Papryka 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Kalafiorowa 400 ml (GLU,SEL),
Zapiekanka z ryżu i jabłka 250 g,
Sos jogurtowo-truskawkowy 150 ml (MLE)

15.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (GLU, MLE),
Bułka grahamka 70 g,
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Polędwica sopocka 60 g,
Serek topiony trójkąt 1 szt (MLE),
Sałatka wiosenna 80 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Pomidorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL),
Wątroba drobiowa duszona z cebulą i jabłkiem 110 g (GLU),
Surówka z kapusty czerwonej 150 g,
Ziemniaki 200 g

16.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Ryż na mleku 300 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Mus z jabłka 50 g ,
Pomidor 50 g,
Rzodkiewka 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/ cukru 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Krupnik jęczmienny b/śmietany 400 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Filet z dorsza z pieca 90 g , (RYB),
Cukinia duszona z koncentratem i natką pietruszki 150 g

19.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (GLU, JAJ, MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 30 g (GLU),
Masło 15 g 1 szt (MLE),
Szynka drobiowa dębowa 60 g ,
Serek Hochland 30 g 1 szt (MLE),
Papryka słupki 30 g ,
Ogórek świeży 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU)

obiad dieta podstawowa:

Barszcz biały 350 ml (GLU,MLE,SEL),
Ziemniaki z natką pietruszki 200 g ,
Kotlet mielony 90 g (JAJ,GLU, SEL),
Surówka z kapusty czerwonej 150 g

20.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Manna na mleku 300 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1szt (MLE),
Pasta z twarogu i makreli 60 g (MLE,RYB),
Polędwica sopocka 30 g ,
Pomidorki koktajlowe 30 g ,
Ogórek kiszony 50 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Fasolowa 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g,
Filet drobiowy smażony 100 g (GLU,JAJ),
Surówka wiosenna 150 g

21.02:

śniadanie dieta z  ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Płatki jaglane na mleku 250 ml (MLE),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15g 1szt (MLE),
Szynka wieprzowa dębowa 60 g (GLU),
Serek Tartare 20 g 1szt ,
Ogórek świeży 30 g ,
Rzodkiewka 30 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru (MLE,GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Makaronowa 350 ml (GLU,SEL),
Kasza jęczmienna 200 g (GLU),
Roladka z szynki z papryką 90 g (GLU),
Sos koperkowy 100 ml (GLU,SEL),
Brokuł gotowany z ziołami 150 g

22.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Ryż na mleku 300 ml (MLE),
Bułka grahamka 70 g (GLU),
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Pasta z jajka z koperkiem 50 g (JAJ, MLE),
Kiełbasa krakowska 30 g (GLU),
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 100 g,
Kawa zbożowa z ml. 250 ml (GLU, MLE)

obiad dieta podstawowa:

Barszcz czerwony 350 ml (GLU, MLE, SEL),
Pieczeń rzymska z pieca 90 g (GLU, JAJ, SEL),
Sałatka z ogórka kiszonego 150 g,
Ziemniaki 200 g,
Sos jarzynowy 100 ml (GLU, SEL)

23.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Chleb razowy 75 g (GLU),
Masło 15 g 1szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Mus z jabłka b/cukru 50 g,
Papryka 30 g,
Mix sałat 15 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE, GLU)

obiad dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Brokułowa b/śmietany 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki z koperkiem 200 g,
Filet z dorsza z pieca 90 g (GLU),
Sos grecki 150 g (GLU,SEL)

26.02:

śniadanie dieta podstawowa:

Makaron na mleku 250 ml (MLE,GLU),
Bułka grahamka 70 g (GLU)
Chleb baltonowski 25 g (GLU),
Masło 15g 1 szt (MLE),
Pasta drobiowo-warzywna 60 g (SEL),
Twarożek Haga 1 szt ,
Pomidor 50 g ,
Mix sałat 15 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE,GLU)

obiad dieta podstawowa:

Kalafiorowa 350 ml (GLU,SEL),
Ziemniaki 200 g ,
Kotlet schabowy 100 g (GLU,JAJ),
Fasolka szparagowa 150 g

27.02:

śniadanie dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:

Manna na mleku 300 ml (MLE,GLU),
Chleb razowy 75 g (GLU).
Masło 15 g 1szt (MLE),
Twaróg z jogurtem 60 g (MLE),
Szynka drobiowa dębowa 30 g (GLU),
Pomidor 80 g,
Szczypior 3g,
Kawa zbożowa z mlekiem b/cukru 250 ml (MLE,GLU)